Пређи на главни садржај

Zavodnik kurvi      Tupi koraci odzvanjali su ulicom admirala Geprata. Iz slabo osvetljenih  ulaza, izlazili su na svetlo bandera tragovi daha iz usta šminkanih crvenim karminom. Posmatrajući, pokoja ruka mi je odmahnula u znak pozdrava, stare matore kurve retkih zuba i okamenjenog srca. Zaustavljajući se na ćosku, da zapalim cigaru plamenom upaljača obasjah  siluetu u kratkoj crnoj kožnoj jakni, dubokim čizmama i crnoj mini suknji. Privukao me je miris sveze krvi koji me je i uzbudio -  nova kurva, čeka prvu  mušteriju u životu. I hvala ti na ovoj večeri pomislih neodređeno, na mladoj  krvi koja mi treba. Posmatrajući je video sam da je promrzla uplašena i tek stigla na ulicu.  Lepa si rekoh, posmatrajući mlado belo lice kome je hladnoća svu krv oterala, hocemo li ? Gde, upita ona nevešto, i brzo promrlja kroz zube cenu.
       Vodim te na udobno  toplo mesto, gde će nam biti lepo, mahnuo sam u pravcu matorih kurvi koje su se zlurado cerekale, i pokazivale maloj da je sve ok i da  može samnom, tu sam u blizini. Dok sam to izgovorio  rukom sam već pozvao taksi koji je stajao na stanici. Udobno zavaljen na zadnjem sedištu naslađivao sam se posmatrajući je u ogledalu retrovizora, gledajući u odrazu zamagljenog stakla kako u sebi prelama da  zaustavi taksi, izađe napolje i vrati se pognute glave u svoje selo. 
Zatvorio sam vrata od stana, polako, dok sam kaput i šešir stavljao na čiviluk, gledao sam kako uplašeno gleda okolo, dodiruje zeleni pliš na fotelji i upitno gleda u pravcu kupatila. Naravno rekoh , upalio sam svetlo i pustio  je da prođe tik uz mene upijajući njen miris. Dok se tuširala pustio sam sebi  muziku i sipao vino.
         Njena glava provirila je kroz vrata kupatila, sada od toplote zajapureno, rumeno lice me je sa otkravljenim smeškom gledalo upitno. Opusti se - rekao sam joj. Dođi sedi ovde,  pokazao joj na drugu fotelju, želim da te gledam. Na njenom licu pojavio se djavolski smešak i  brzo se namestila baš onako kako sam želeo. Zatvori oči rekao sam joj  i nemoj  nista  da radiš dok ti ne kazem - poslušala je odmah. Na prvi zvuk   fotoaparata žestoko se trgnula, nije to očekivala, skočila je prilično uzrujana, brbljala užurbano kako se nismo to dogovorili, kako neće ona da se slika, ako već mora da trpi seks jer nema para ne mora da to i ostane nekome da se naslađuje njenom golotinjom i bedom. Smirio sam je kada sam joj pokazao sliku pa se i zainteresovala zašto to radim. Vratila se na moj teren tim pitanjem, a ja sam je odneo u krevet.
Kasnije te večeri , dok sam je posmatrao kako sedi na sred moga stana opkoračivsi stolicu onako kako sam joj rekao, u halterima, neobrijanog međunožja, malih lepih sisa, zadovoljiviši svoju seksualnu pohotu, vratio sam se onom zašto sam je doveo, zavođenju. Dok su joj zelene oci bile blago još zamagljene od sramote što radi to za pare, ponudih je časom crvenog vina. Mazeći je kasnije te noći  pričao sam joj o svetloj budućnosti podržavao je da će uspeti u životu i obećavao da ću uvek biti tu kada poželi malo nežnosti, već sam joj epitaf ispisao.
Ubila se tri meseca kasnije.

Популарни постови са овог блога

Pretpostavka

Kada su me pozvali ništa nisam očekivao ni pretpostavljao. U današnje vreme verovatnoća da će pretpostavka biti tačna jednaka je pokušaju pronalaska matematičke formule u uzročno-posledičnom toku univerzuma. Ušao sam u meni poznato pozorište bez predrasuda, pretpostavki i očekivanja. Udobno sam se smestio, znao sam iz iskustva najbolje mesto za objektivno sagledavanje. Bez obzira da li ću imati priliku da gledam remek delo ili nečiji histerični pokušaj prezentacije kompleksa i frustracija, uvek sam polazio od prazne stranice papira na kojem će se u narednih par sati rečima, koje unapred ne želim niti mogu znati, oslikati realan opis onoga što će se odigrati a koje su svi zajedno, od pomoćnog radnika do reditelja, svojim radom i verom stvorili.
 Pogledao sam okolo koga je još privukla minimalna količina informacija kojima je bila praćena pozivnica. Već sam bio navikao na bombastične najave i predpremijerne recenzije poluumetnika. Danas se sve nesigurne samoprozvane umetničke ind…

LJUDI SU ZLI

JA SAM ČOVEK
ROĐEN DA VOLIM
SPREMAN DA UBIJAM
ISTRENIRAN DA MUČIM
OBUČEN DA IZBEGAVAM LJUBAV

HIRURG OSEĆAJA, DOKTOR ZABLUDE
EMOTIVNO POGREŠAN
SA DODATIM KOMPLEKSIMA
PRONAĐEN NA ULICI
PUN NEDEFINISANE OSVETE

SA PUNO RAZUMA
UOBLIČENOG U LOGIKU
POGREŠNE IDEJE
NEDEFINISANE PERCEPCIJE

OSAKAĆENOG TALENTA
POLUMETNIK POSRNULNOG SVETA
SA OPTIMISTIČNIM POGLEDOM U SUTRA

A,
KO SI TI
HOĆU DA TE ZNAM
DA SHVATIM ZAŠTO VOLIM
ZAŠTO IMAM SEĆANJA NA TEBE
ZBOG ČEGA SAM SREĆNO SJEBAN
I ŠTA JE TO U TEBI ŠTO ME TERA DA LJUBIM ZEMLJU KOJOM HODAŠ

Parafinke

Kasne 80-te u Beogradu, jesenje doba pred Novu Godinu. Iako sam uveliko u pubertetu, u poodmakloj PUNK fazi, mali piroman u meni neće da se smiri... Bilo je to vreme kada se polako počinju prodavati petarde, a još nema Cigana (danas Romi prim.aut.) što ih prodaju uz pertle - dosadile su mi one ručno pravljene od kutije šibica. 
[Otcepiš kresivo staviš ga kod glavića i sve to umotaš selotejpom.. Onda rokneš to u zid i ono pukne skoro k'o zelena.]
Taj dan bio je kao i svaki drugi tinejdžerski... Išao sam u grafičku na Nbg-u (išao, je možda preteška reč - recimo da sam dolazio povremeno). Preko dana bleja u bašti SKC-a; večernji sati uglavnom na stepenicama ispred istog sa društvom koje se u slučaju kiše se preseli u moju sobu. Sredom na Mašincu a posle ponoći na FLU Akademija - kada izmolim redare da uđem. Ulazili su samo punoletni. Da sada ne ulazimo u detalje svakodnevnice jednog tinejdžera u PUNK dobu krajem 80-tih, pričamo o drugoj temi... O malom piromanu koji je zaluđen svakojaki…